Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

“Românii au aspiraţii înalte ca Eminescu, dar ajung să se comporte ca un personaj din Caragiale”

Publicat 08:33 | 30 nov. 2011 // Mapamond, Radar, România, Ştiinţă // 1.736 vizualizări

Foto: Gandul.info

Programatorul Andrei Alexandrescu, unul dintre puţinii români care lucrează la Facebook, este de părere că românii sunt buni şi au un sistem de valori bun, dar că ar trebui să renunţe la nepotism şi să fie mai înclinaţi spre meritocraţie.

„Pentru România îmi doresc din tot sufletul să existe mai multă cooperare şi mai multă meritocraţie. Avem absolut toate ingredientele, avem tradiţii, avem cultură, avem şcoală, avem foarte multe lucruri bune. Oamenii sunt buni, sistemul de valori este bun, aspiraţiile sunt bune. Am senzaţia că fiecare român are un mic Eminescu în el. Noi toţi avem aspiraţii înalte, ca Eminescu, dar ajungem să ne comportăm ca un personaj din Caragiale”, spune Andrei Alexandrescu, citat de “Gândul”.

Programatorul are 40 de ani şi a plecat din România în 1998, la patru ani după terminarea facultăţii. Andrei Alexandrescu, expert în limbajul C++, a publicat mai multe cărţi şi articole despre programare.

Activitatea lui Andrei Alexandrescu la Facebook implică două componente: cercetarea propriu-zisă şi munca de programator.

Află mai multe din articolul publicat de “Gândul”: “DE CE IUBESC ROMÂNIA. Andrei Alexandrescu, românul care te invită să faci un TUR VIDEO prin sediul FACEBOOK, locul său de muncă”

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!