Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

„Energii din Cosmos” l-au delegat să fie preşedinte al Republicii Moldova!

Publicat 20:02 | 14 nov. 2011 // Accente Info, Radar, Republica Moldova // 2.924 vizualizări

Zece persoane, numai bărbaţi, s-au prezentat la Comisia medicală pentru examinarea candidaţilor la preşedinţia Republicii Moldova, iar şase dintre ei au trecut testul de sănătate, potrivit preşedintelui Comisiei, Sergiu Ungureanu.

Unul dintre pretendenţi, Ion Rotaru, profesor de istorie din Hârbovăţ, le-a declarat medicilor care-l examinau că „energii din Cosmos” i-au sugerat să candideze la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

“Sunt curajos, sunt omenos, sunt prietenos. Nu socot concurent pe nimeni”, se prezintă Ion Rotaru într-un reportaj al Pro TV.

“Energia vine din Cosmos asupra tuturor oamenilor”, le-a explicat Ion Rotaru (foto) medicilor.

“Şi cum simţiţi Dvs. Energia Cosmică?”, a fost întrebat pretendentul.

“Se simte prin gânduri. Dacă voi deveni preşedinte, sigur că o să ţin cont de mai multe, nu numai de Cosmos”, a răspuns el.

“De situaţia geopolitică…”, i-a sugerat un medic.

“Da, de situaţia geopolitică a Republicii Moldova…”, a fost de acord Ion Rotaru.

Pentru a fi înregistrat la Comisia Electorală Centrală în calitate de candidat, un pretendent are nevoie de susţinerea a cel puţin 15 deputaţi. Termenul-limită pentru înregistrarea candidaţilor la şefia statului expiră luni, 14 noiembrie, ora 24:00.

În seara zilei, liderii Alianţei pentru Integrarea Europeană (coaliţia de guvernare) au declarat că nu vor avansa un candidat.

Parlamentul a fixat alegerile pentru 18 noiembrie. Dacă organizarea scrutinului va fi imposibilă din lipsă de candidaţi, Parlamentul va stabili o nouă zi pentru alegeri.

Pentru a deveni preşedinte al Republicii Moldova, un candidat trebuie să fie votat de minim 61 de parlamentari din totalul celor 101 (votul a trei cincimi din numărul deputaţilor).

AIE deţine 59 de mandate în Parlament, iar comuniştii, după recenta desprindere de grup a trei deputaţi, au rămas cu 39.

Preşedintele republicii este ales prin vot secret, în maximum 3 tururi de scrutin.

Dacă şeful statului nu este ales din trei tururi de scrutin, preşedintele în exerciţiu (interimar) al Republicii Moldova trebuie să dizolve Parlamentul şi să declare alegeri anticipate.

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

 

1 Comentariu

  1. Victor spune:

    S.F.? Are motiv profesorul. … ultima ieshire din situatia in care se afla tsara.
    Ce sau cine ar putea face o minune in tsarisoara asta daca nu „Energii din Cosmos”? caci „energiile din parlamentul tsarii” nu sunt in stare de nimic ce, doar stau ca niste PARAZITI PE SPATELE POPORULUI si joaca teatru „alegerea preshedintelui”.
    Dar, d-l a avut curaj… iar cei din parlament sunt gata sa se prezinte la o examinare medicala in prezentsa corespondentilor si camerilor de filmat? sau…?
    Sunt sigur ca majoritatea n-o sa treaca testul de sanatate.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!