Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Moscova face, Chişinăul protestează – ca de obicei, la datorie

Publicat 22:32 | 28 nov. 2011 // Accente Info, Politică, Radar, Republica Moldova // 929 vizualizări

Colaj: Elldor.Info

“Este regretabil faptul că, în pofida poziţiei expuse de către partea moldovenească, autorităţile ruse au luat decizia de a deschide 24 secţii de votare în regiunea transnistreană. Aceste acţiuni trezesc nedumirire şi îngrijorare şi nu sunt de natură să contribuie la bunele relaţii stabilite între cele două state”, se arată într-un “comentariu” al Serviciului de presă al ministerului moldovean de Externe (MAEIE).

Federaţia Rusă a decis să deschidă în regiunea transnistreană separatistă a Republicii Moldova 24 de secţii de votare pentru alegerile în Duma de Stat a Adunării Federale, care vor avea loc la 4 decembrie 2011.

Autorităţile ruse au dispus deschiderea secţiilor de votare în stânga Nistrului cu prilejul tuturor scrutinelor din ultimii 20 de ani, iar autorităţile de la Chişinău n-au acceptat oficial acest fapt şi au protestat de fiecare dată.

“Ministerul a informat partea rusă despre lipsa impedimentelor pentru deschiderea secţiilor de votare în localităţile controlate de autorităţile Republicii Moldova”, relevă Serviciul de presă al MAEIE.

“În ceea ce priveşte deschiderea unor secţii de votare în stânga Nistrului, poziţia MAEIE rămâne consecventă, la fel ca şi în cazul unor astfel de solicitări anterioare. Şi anume: abţinerea de la deschiderea secţiilor de votare în localităţile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, care nu se află sub controlul autorităţilor constituţionale”, se mai arată în “comentariul” remis mass-media.

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!