Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Savanţi americani au creat cel mai uşor material din lume

Publicat 23:15 | 18 nov. 2011 // Elldorscop, Radar, Ştiinţă // 345 vizualizări

Practic, materialul este alcătuit din 99,99% aer şi doar 0,01% material solid, prelucrat la scară micrometrică şi nanometrică. Este cu adevărat o creaţie revoluţionară, prin structura sa – un „grilaj” alcătuit din tuburi extrem de subţiri din metal.

Grosimea peretelui unui astfel de tub este de 1.000 ori mai mică decât diametrul unui fir de păr uman, scrie Descopera.ro, citând Science Daily.

Noul material are o densitate de numai 0,9 mg/cmc (de 100 de ori mai uşor decât polistirenul expandat) şi a fost creat de cercetătorii americani de la Universitatea California – Irvine, Laboratoarele HRL şi Institutul de Tehnologie din California.

Pe lângă greutatea sa extrem de redusă, materialul are şi alte proprietăţi remarcabile: este foarte elastic şi are o capacitate de absorbţie a energiei foarte mare.

Noul material ar putea fi utilizat la construirea electrozilor pentru baterii şi echipamente pentru absorbţia vibraţiilor, a şocurilor şi a undelor acustice, precizează Descopera.ro.

Oamenii de ştiinţă americani afirmă că pentru a-l crea s-au inspirat din arhitectura Turnului Eiffel, notează Realitatea.net, cu referire la BBC.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!