Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Vom ajunge la Iaşi mai repede! Drum de ocolire a oraşului Ungheni, din bani donaţi de Comisia Europeană

Publicat 19:14 | 17 nov. 2011 // Accente Info, Radar, Republica Moldova // 1.249 vizualizări

Ministerul moldovean al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor preconizează construcţia unui traseu auto de ocolire a oraşului Ungheni. Datorită acestuia, distanţa dintre Chişinău şi Ungheni se va scurta cu aproximativ 30 de km, potrivit ministrului Anatol Şalaru.

Noul drum va avea o lungime de 7 km şi va fi construit din bani donaţi de Comisia Europeană şi alţi donatori externi – 16,2 milioane de euro.

Acordul privind acordarea grantului a fost negociat cu Comisia Europeană şi ceilalţi donatori de către ministrul adjunct al Transporturilor, Boris Gherasim.

Acordul de contractare a grantului va fi semnat către sfârşitul anului 2011, iar în prima jumătate a anului 2012 va fi anunţată licitaţia.

Serviciul de presă al Ministerului Transporturilor a făcut publică schiţa de mai jos, în care linia albă reprezintă drumul de ocolire ce urmează a fi construit:

Totodată, potrivit ministrului Anatol Şalaru, în partea de sud a oraşului Ungheni va fi construit un pod auto peste Prut, în locul celui distrus în 1944, în urma unui bombardament.

Republica Moldova a demarat un proiect de reabilitare a drumului național Chișinău-Ungheni-Sculeni, contractând în 2011 un împrumut de 62 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI).

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!