Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

“O generaţie de tineri ambiţioşi şi capabili să facă schimbarea în bine” – aprecierea ambasadorului Turciei, Ahmet Ferit Ulker

Publicat 15:07 | 09 dec. 2011 // Republica Moldova // 1.704 vizualizări

„Apreciez pozitiv relaţiile de colaborare moldo-turce şi sunt convins că în viitorul apropiat R. Moldova şi Turcia, care aspiră să devină membre ale Uniunii Europene, vor atinge acest deziderat. Sunt optimist în legătură cu viitorul european al R. Moldova, deoarece are o situaţie geografică bună şi o generaţie de tineri ambiţioşi şi capabili să facă schimbarea în bine”, a declarat ambasadorul Turciei la Chişinău, Ahmet Ferit Ulker, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa.

Întâlnirea, din 8 decembrie, a fost prilejuită de încheierea mandatului ambasadorului turc în Republica Moldova, precizează Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Ministrul Vitalie Marinuţa şi-a exprimat recunoştinţa pentru oportunităţile de perfecţionare profesională a militarilor Armatei Naţionale în instituţiile de profil din Turcia, în special în Centrul Regional de pregătire a Parteneriatului pentru Pace din Ankara.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Turcia au fost stabilite la 3 februarie 1993, iar Turcia este printre primii zece cei mai importanți parteneri economici ai Republicii Moldova.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!