Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

“Răul profund, înrădăcinat în om şi istorie” explicat de Papa Benedict al XVI-lea

Publicat 01:01 | 26 dec. 2011 // Mapamond, Spiritualitate // 1.796 vizualizări

Papa Benedict al XVI-lea a denunţat dorinţa omului ”de a se substitui” lui Dumnezeu, de a se crede ”stăpânul vieţii şi al morţii”, la începutul mesajului său de Crăciun ”Urbi et Orbi” („Către cetate şi către lume”).

Iisus Hristos a venit pe Pământ ”pentru a ne salva mai ales de răul profund, înrădăcinat în om şi istorie”, care este ”separarea de Dumnezeu, orgoliul şi infatuarea de a acţiona prin sine însuşi”, a declarat Suveranul Pontif, de la balconul Bazilicii Sf. Petru, în faţa a zeci de mii de credincioşi.

Acest rău constă ”în a intra în concurenţă cu Dumnezeu şi de a te substitui Lui, de a decide ceea ce este bine şi ceea ce este rău, şi de a fi stăpânul vieţii şi al morţii. Acesta este marele rău, marele păcat”, a spus Papa, citat într-o ştire Agerpres.

Dumnezeu este salvatorul, noi suntem cei aflaţi în pericol. El este medicul, noi suntem bolnavii. Recunoaşterea Lui este primul pas spre salvare, spre ieşirea din labirintul în care noi ne închidem prin orgoliul nostru ”, a declarat Papa.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!