Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Austriecii, prezentaţi ca antisemiţi şi ostili străinilor

Publicat 15:58 | 17 dec. 2011 // Mapamond // 828 vizualizări

În cadrul unui sondaj la care au participat 400 de tineri vienezi, cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani, unul din patru chestionaţi a fost de părere că în Austria sunt prea mulţi imigranţi turci, iar 18% s-au plâns de “influenţa foarte mare pe care o au şi în prezent evreii”. Unul din zece tineri a spus că Adolf Hitler, născut în Austria, a făcut lucruri bune în timpul dictaturii sale.

Studiul a fost realizat de Insitututul pentru Cercetarea Culturii Tinerilor şi publicat în ziarul “Kurier”, care trage un semnal de alarmă, precizează publicaţia britanică “Daily Mail”, citată de Pro TV Chişinău.

“Daily Mail” notează că declaratiile tinerilor austrieci despre “influenţa foarte mare” pe care o au evreii amintesc de atitudinea naziştilor de acum 60 de ani.  Ziarul comentează că, în pofida educaţiei în spiritul toleranţei, se pare că tinerii austrieci sunt antisemiţi şi ostili străinilor.

Autorul studiului, Beate Grossegger, crede că ostilitatea pe care o au austriecii faţă de imigranţi are la bază temerea că străinii le vor lua locurile de muncă.

Sondajul demonstrează că extremismul nu este specific tinerilor mai puţin educaţi, ci şi celor din clasa socială de mijloc, care au parte de o educaţie foarte bună.

Anul trecut, Partidul Libertăţii, de extremă-dreapta, a obţinut la alegeri 15,5% din voturile austriecilor, menţionează sursele citate.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!