Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Berete verzi pentru militarii care s-au calificat la Forţe Speciale

Publicat 09:05 | 30 dec. 2011 // Republica Moldova, Social // 3.122 vizualizări

army.md

Nouă militari au primit diploma de absolvire, ecusonul „Forţe Speciale” şi „Bereta Verde” la absolvirea cursului de calificare „Forţe Speciale”, desfăşurat în premieră absolută în Armata Naţională a Republicii Moldova. Ceremonia a avut loc într-un cadru festiv, joi, 29 decembrie, la sediul Batalionului cu Destinaţie Specială, dislocat în tabăra militară 142, din Chişinău.

La cursul de calificare pentru Forţele Speciale au fost selectaţi pe bază de voluntariat 24 de militari prin contract ai batalionului cu Destinaţie Specială, însă doar 9 au ajus la final.

Aproximativ 75% din militarii care nu au reşit să absolvească au renunţat benevol, din cauza supraefortului fizic şi psihic, iar ceilalţi 25% nu au trecut testările la diverse etape, precizează Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Diplomele, beretele şi ecusoanele au fost înmânate absolvenţilor de generalul de brigadă Vitalie Stoian, şeful interimar al Marelui Stat Major, Comandantul Armatei Naţionale.

Comandantul Armatei Naţionale i-a felicitat pe cei 9 absolvenţi, menţionând că, datorită performanţelor pe care le-au obţinut, ei sunt cei care au deschis un nou capitol în istoria pregătirii forţelor speciale moldoveneşti. , relatează Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Potrivit comandantului Batalionului cu Destinaţie Specială, maiorul Radu Burduja, cursul de calificare „Forţe Speciale” s-a desfăşurat pe parcursul a 13 săptămâni.

Militarii au fost instruiţi în domeniul tacticilor subunităţilor mici, tacticilor speciale, topografiei militare, pregătirii fizice, proceselor de planificare. De asemenea, ei au însuşit tehnici avansate de trageri, au fost instruiţi şi brevetaţi ca paraşutişti militari şi au executat un şir de exerciţii complexe, specifice misiunilor forţelor speciale, precizează Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Timp de 7 săptămâni din cele 13 cât a durat cursul, a menţionat maiorul Burduja, efectivul a fost supus unui efort fizic şi psihic considerabil – fără somn, cu o alimentaţie limitată (în conformitate cu regulamentul cursului Forţe Speciale) şi aceasta în timp ce militarii au executat misiuni aproape că 24 de ore din 24.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!