Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cadoul SUA pentru studenţii de la „Alexandru cel Bun”

Publicat 23:46 | 02 dec. 2011 // Accente Info, Radar, Republica Moldova, Social // 2.016 vizualizări

Foto: army.md

Academia Militară „Alexandru cel Bun” are de vineri, 2 decembrie, un laborator performant de studiere a limbii engleze, estimat la circa 850 de mii de lei.

Aparatura face parte din a patra generație de laboratoare de instruire lingvistică și a fost donată Ministerului moldovean al Apărării de Guvernul SUA, prin intermediul Programului Internaţional de Instruire şi Educaţie Militară – IMET (International Military Education and Training), informează Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Laboratorul, denumit Sony Virtuoso, a fost deschis în cadrul Centrului lingvistic al Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, iar panglica de inaugurare a fost tăiată de ministrul adjunct al Apărării Igor Panfile şi ambasadorul SUA în Republica Moldova, William Moser.

Igor Panfile a mulţumit Guvernului SUA pentru această donaţie şi a subliniat că pregătirea lingvistică a angajaţilor Armatei Naţionale este o prioritate instituţională.

Pentru dezvoltarea competenţelor lingvistice ale militarilor Armatei Naţionale, Ministerul Apărării a deschis anterior alte şase laboratoare specializate de studiere a limbii engleze, oferite de Guvernul SUA prin intermediul IMET. Până în prezent, în aceste laboratoare ale Armatei au fost instruiţi circa 700 de militari.

„Obiectivul nostru este ca militarii noştri să comunice fără bariere lingvistice cu colegii lor din străinătate atunci când interacţionează în activităţi bilaterale, exerciţii militare multinaţionale sau misiuni internaţionale de menţinere a păcii”, a afirmat ministrul adjunct Igor Panfile cu prilejul inaugurării laboratorului de la Academia Militară „Alexandru cel Bun”.

„Acest laborator reprezintă încă o investiţie a Guvernului SUA pentru Armata Naţională, care reflectă parteneriatul durabil între guvernele celor două ţări”, a declarat ambasadorul William Moser.

Laboratorul Sony Virtuoso este complet digitalizat și poate fi adaptat la diverse stiluri de predare și studiere. Toate funcţiile de bază ale acestui laborator sunt accesibile pe ecran, în aşa fel încât profesorul să fie axat pe predare, în timp ce Sony Virtuoso livrează conţinutul, asigurând interactivitatea şi controlul lecţiei.

De asemenea, profesorii pot lansa fişiere şi programe pentru studenţi, pot controla tastatura, monitorul şi Mouse-ul studenţilor.

Prima serie a cursului de studiere a limbii engleze în laboratorul Sony Virtuoso va demara în primul trimestru al anului 2012.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!