Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Contra petelor de roşeaţă de pe faţă

Publicat 11:10 | 17 dec. 2011 // Radar, Sănătate // 995 vizualizări

Savanţii de la Universitatea Louisville din statul american Kentucky au creat un nou tip de gel contra petelor de roşeaţă, testându-i cu succes eficienţa pe un eşantion de 122 de persoane, de două ori pe zi, timp de patru săptămâni.

La 12 ore după aplicarea gelului, cercetătorii au constatat o ameliorare evidentă a ţesutului tegumentar afectat de aceste pete, potrivit concluziilor studiului, publicate în British Journal of Dermatology, scrie Mediafax.

Noul gel conţine un medicament administrat de obicei contra glaucomului şi care determină constricţia vaselor sangvine.
Oamenii de ştiinţă au adaptat formula acelui medicament şi au creat un gel care determină contractarea vaselor de sânge de la suprafaţa pielii, reducând astfel petele de roşeaţă.

Tratamentele actuale contra petelor de roşeaţă constau în creme şi geluri cu antibiotic, care ţin sub control infecţiile de la suprafaţa pielii.
Terapia cu laser reuşeşte la rândul ei să determine constricţia capilarelor sangvine, însă ea trebuie să fie repetată după câteva luni.

Multe persoane care suferă de această afecţiune spun că boala lor este agravată de stres, vremea rece şi consumul de condimente şi de alcool.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!