Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

CSI este “factor de stabilitate şi zonă de progres”, a constatat Marian Lupu la Moscova

Publicat 21:46 | 20 dec. 2011 // Radar, Republica Moldova // 1.744 vizualizări

În cadrul summit-ului jubiliar al preşedinţilor statelor-membre CSI, desfăşurat la 20 decembrie, la Moscova, participanţii au adoptat o declaraţie comună prin care şi-au reconfirmat opţiunea în favoarea dezvoltării şi consolidării colaborării între membrii organizaţiei.

Reuniunea jubiliară a CSI, la care a participat şi preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, a fost prilejuită de împlinirea a 20 de ani de la fondarea acestei organizaţii a statelor foste sovietice.

În declaraţia adoptată la summit este subliniată necesitatea de a spori rezultatele practice ale activităţii comune, în sensul consolidării încrederii şi cooperării între statele CSI, cu scopul îmbunătăţirii reale a calităţii vieţii cetăţenilor şi creşterea bunăstării lor, relatează Serviciul de presă al Preşedinţiei de la Chişinău.

Semnatarii documentului îşi exprimă doleanţa ca, “şi pe viitor, CSI să rămână un factor important de stabilitate şi securitate, un teritoriu al colaborării reciproc avantajoase, o regiune dominată de progresul social-economic, tehnico-ştiinţific, umanitar şi politic”.

Republica Moldova nu face parte din structurile militare şi vamale ale CSI.

Comunitatea Statelor Independente are acum 11 membri: Azebaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Republica Moldova, Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan şi Ucraina. Georgia a părăsit organizaţia după conflictul armat cu Rusia din august 2008. Cele trei state baltice care au făcut parte din URSS – Letonia, Lituiania şi Estonia – n-au aderat niciodată la această organizaţie.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!