Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Evgheni Şevciuk, câştigătorul alegerilor din Transnistria, agreat de Moscova, potrivit „Kommersant”

Publicat 14:48 | 26 Dec 2011 // Radar, Republica Moldova // 582 vizualizări

Foto: kommersant.ru

Comisia electorală de la Tiraspol a aprobat protocolul cu rezultatele definitive ale celui de-al doilea tur al „alegerilor prezidenţiale” din republica transnistreană autoproclamată, desfăşurat la 25 decembrie. Lider al „rmn” a fost recunoscut Evgheni Şevciuk, cu 73,88% din voturi. Pentru „Favoritul Moscovei”, Anatoli Kaminscki, au votat 19,67% dintre alegători.

La turul doi au participat 52,46% din alegători sau 224.010 persoane, precizează Olvia-press.  Evgheni Şevciuk a fost votat de 165.502 alegători.

Împotriva ambilor candidaţi au votat 9.977 de persoane (4,45%).

Cotidianul rus “Kommersant” titrează: “Transnistria a respins candidatul Moscovei. Sprijinul rus nu l-a ajutat pe Anatoli Kaminski să devină preşedinte”.

Totuşi, “Kommersant” comentează că Moscova este mulţumită şi de victoria lui Şevciuk, important fiind că Igor Smirnov, care a condus neîntrerupt regiunea separatistă timp de 20 de ani, a fost înlăturat de la putere.

Evgheni Şevciuk (43 de ani) este liderul mişcării „Vozrojdenie” (Renaşterea), fost preşedinte al Sovietului suprem de la Tiraspol (organul legislativ).

Anatoli Kaminski, candidatul pe care a mizat Moscova, este actualul preşedinte al Sovietului suprem.

Igor Smirnov a refuzat să participle la vot în cadrul turului doi.

“Alegerile prezidenţiale” din regiunea separatistă a Republicii Moldova nu sunt recunoscute de autorităţile constituţionale de la Chişinău, dar, bineînţeles, acestea nu au altă soluţie decât să continue dialogul cu noul lider al “rmn”.

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!