Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Evgheni Şevciuk savurează victoria şi nu este dispus să cedeze

Publicat 11:03 | 13 Dec 2011 // Radar, Republica Moldova // 491 vizualizări

Evgheni Şevciuk, care potrivit staff-ului său electoral a câştigat scrutinul din Transnistria cu peste 40% din voturi, nu va accepta anularea rezultatelor alegerilor din 11 decembrie, aşa cum o cere liderul „rmn” Igor Smirnov. Evgheni Şevciuk a declarat că va aştepta anunţarea rezultatelor scrutinului de către comisia electorală a „rmn”, după care va decide cum să procedeze în continuare.

Pentru Igor Smirnov ar fi votat aproximativ 26% dintre alegători, rezultat care l-ar fi clasat pe locul trei. Potrivit informaţiilor din presa rusă, Anatoli Kaminski, preşedintele Sovietului suprem (organul legislativ de la Tiraspol), s-ar afla pe locul doi, cu 28% din sufragii.

În regiunea separatistă transnistreană a Republicii Moldova au avut loc duminică, 11 decembrie, “alegeri prezidenţiale”, nerecunoscute de autorităţile constituţionale de la Chişinău.

La funcţia de preşedinte al “rmn” au candidat 6 persoane: actualul lider, Igor Smirnov, care se află neîntrerupt la conducerea „rmn” de 20 de ani, preşedintele Sovietului suprem (organul legislativ) de la Tiraspol, Anatoli Kaminski, declarat favorit al Moscovei, fostul preşedinte al Sovietului suprem, Evgheni Şevciuk, liderul Partidului Comunist, Oleg Horjan, liderul partidului „Prorîv”, Dmitri Soin, şi politologul Andrei Safonov.

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!