Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Femeile sunt încurajate să lucreze în Armată şi Securitate

Publicat 12:16 | 08 dec. 2011 // Radar, Republica Moldova, Social // 851 vizualizări

Ministerul moldovean al Apărării elaborează şi promovează politici care respectă principiul egalităţii între femei şi bărbaţi şi condamnă toate formele de discriminare a femeilor, a declarat ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, joi, 8 decembrie, în  deschiderea unui curs de instruire în domeniul integrării instituţionale a perspectivei gender, desfăşurat la sediul ministerului. 

Cursul de instruire este desfăşurat, la 8 şi 9 decembrie, în premieră la Chişinău, de Misiunea OSCE în Republica Moldova, în cooperare cu Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (BIDDO).
Experţii OSCE vor discuta cu 25 de militari ai Armatei Naţionale, femei şi bărbaţi, despre crearea condiţiilor care să le încurajeze pe femei să opteze pentru o carieră în domeniul securităţii şi apărării, precizează Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

“Implicarea femeilor în sectorul securităţii şi în procesul de consolidare a păcii este crucială pentru succesul acestor eforturi. Structurile de securitate ale Republicii Moldova trebuie să-şi deschidă mai larg uşile pentru femei”, a declarat Jan Plešinger, şeful adjunct al Misiunii OSCE în Republica Moldova.

La ora actuală, în Armata Naţională a Republicii Moldova circa 40 la sută din numărul total al funcţionarilor publici sunt femei. Printre militarii angajaţi pe bază de contract, femeile constituie 21 la sută.

Conform planului de acţiuni al OSCE pentru promovarea egalităţii de gen, adoptat în 2004, statele membre ale OSCE şi-au asumat angajamentul să implice femeile în prevenirea conflictelor, gestionarea crizelor şi procesele post-conflict.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!