Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Imagini secrete în “Mona Lisa”: capete de leu, taur şi cimpanzeu

Publicat 09:17 | 07 dec. 2011 // Accente Info, Elldorscop, Ştiinţă // 2.870 vizualizări

Leonardo da Vinci a pictat capetele unui cimpanzeu, unui leu şi unui taur în tabloul cu Mona Lisa – a descoperit pictorul-grafician Ron Piccirillo, de 37 de ani. Imaginile se văd atunci când tabloul este întors pe o parte. Artistul mai afirmă că în mâna stângă a Giocondei se poate vedea ceea ce pare a fi un şarpe sau un crocodil.

(Vezi despre ce este vorba apăsând pe acest link şi lunecând cu mouse-ul pe imaginea care-ţi apare)

Ron Piccirillo susţine că a ajuns la aceste concluzii după ce a studiat jurnalele lui da Vinci. Se pare că opera de artă se vrea a fi o reprezentare a dorinţei ca unul dintre păcatele capitale. Viziunea lui Ron Piccirillo va stârni controverse în rândul criticilor de artă şi se alătură altor zeci de teorii lansate până acum despre femeia cu zâmbetul enigmatic, pictură finalizată în jurul anului 1519, scrie “Gândul”, care citează “The Sun”.

Elldor.Info relevă că Leonardo da Vinci a lucrat la chipul Giocondei timp de 17 ani. Tabloului “Mona Lisa”, expus la muzeul “Luvru” din Paris, i-a mers faima de cel mai misterios tablou din lume. S-a spus că opera ar ascunde “marele testament”, esenţa gândirii lui Leonardo da Vinci.

Unii cercetători susţin că modelul care a pozat pentru „Mona Lisa” nu a fost o femeie, ci un bărbat tânăr.

În primăvara anului 2011, experţi italieni anunţau că analizele digitale au scos la iveală trei straturi de vopsea şi trei semne în interiorul tabloului: o literă „S” în ochiul stâng, o literă „L” în ochiul drept şi numărul “72” sub un arc al podului de pe fundal.

În tradiţia cabalistică, numele lui Dumnezeu este compus din 72 de litere, iar 7 este numărul creării lumii. Dar 7 şi 2 se referă şi la Apocalipsa din Noul Testament.

Podul este simbolul uniunii dintre bărbat şi femeie, dar şi simbolul trecerii de la viaţă la moarte.

Litera „L” poate fi o referire la autor, dar şi la Lisa Gherardini – o nobilă italiană, soţia lui Francesco del Giocondo, care l-a plătit pe Leonardo să-i facă portretul iubitei sale consoarte.

„S” poate fi o referire la Salai, cunoscut la acea vreme ca Gian Giacomo Caprotti, un tânăr “de o pasiune devastatoare”, care a mers să lucreze pentru Leonardo la 16 ani, în 1940.

Ce interpretări aveţi pentru imaginile şi simbolurile găsite în capodopera lui Leonardo da Vinci? Caseta pentru comentarii vă stă la dispoziţie.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!