Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Infecţiile urinare – ce mănânci pentru a scăpa de ele

Publicat 11:38 | 10 dec. 2011 // Elldorscop, Radar, Sănătate // 2.494 vizualizări

Recomandate: sfecla roşie, rădăcina de pătrunjel, ţelina, lâmâia, grepfrutul, seminţele de bostan şi de in. O supă din ceapă, rădăcini de pătrunjel şi ţelină, cu mărar şi suc de lămâie ar fi tocmai bună.

Infecţiile urinare sunt mai frecvente în anotimpul rece, iar femeile sunt mai predispuse la acestea decât bărbaţi. În primul rând, bolnavul trebuie să meargă la medic, deoarece tratamentul medicamentos, care este de bază, se administrează diferenţiat. Iar pentru a face simptomele mai uşor de suportat, dar şi pentru a preveni reapariţia infecţiei, tratamentul medicamentos ar trebui completat cu o dietă adecvată, recomandă în „Adevărul” medicul Adrian Copcea.

Iată cum apare afecţiunea: din cauza dezechilibrării pH-ului din corp, microorganismele (E.coli, streptococii şi stafilococii) ajung mult mai uşor în tractul urinar şi, în acelaşi timp, se multiplică necontrolat, producând infecţii.

Echilibrarea pH-ului se poate realiza numai prin adoptarea unei diete preponderent alcaline. Astfel, se va încerca alcătuirea dietei din alimente alcaline în proporţie de 75%. Se vor consuma mai ales fructe şi legume alcaline, inclusiv roşii, lâmâi şi grepfrut, care, contrar percepţiei generale, nu au pH acid. Alcalinitatea creşte atunci când sunt metabolizate.

Pentru a atenua usturimea şi, implicit, disconfortul din timpul urinării, nutriţioniştii recomandă sfecla roşie. Sfecla trebuie să fie fiartă în coajă şi numai câteva minute (până ce se înmoaie puţin). Se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoare. Pentru un gust mai plăcut, în salată se pot adăuga mărar sau hrean (ambele sunt antiseptice şi previn infecţiile bacteriene) şi puţin ulei de măsline. Pentru a menţine sănătatea tractului urinar, sfecla roşie ar trebui consumată de două ori pe săptămână.

Seminţele de dovleac au proprietăţi antiinflamatoare. Se pot consuma ca atare, în orice cantitate, sau sub formă de ulei, adăugat în salate.

Rădăcina de pătrunjel are efect diuretic şi, în acelaşi timp, efect antiseptic.
Se poate adăuga în mâncare sau poate fi consumată sub formă de suc. Pentru a da rezultate, cura cu suc de rădăcină de pătrunjel se ţine 14 zile, timp în care se vor bea câte 50 ml de suc pe zi. Pentru a-i îmbunătăţi gustul, sucul de rădăcină de pătrunjel se poate combina cu suc de morcov şi cu suc de ţelină.

Consumă supă de ţelină, deoarece stimulează diureza şi este antiinfecţioasă.

De asemenea, pentru a grăbi vindecarea, consumă zilnic, timp de o săptămână, câte 15 g de seminţe de in, deoarece sunt bogate în acizi graşi Omega 3, cu efect antiinflamator.

Redu la minimum consumul de carne, de lapte şi de ouă, deoarece acidifiază urina şi accentuează simptomele. Evită cafeaua, ciocolata şi ceaiul negru, întrucât conţin substanţe care irită vezica urinară. Pe durata tratamentului, elimină zahărul din alimentaţie, deoarece studiile au arătat că favorizează înmulţirea bacteriilor nocive.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!