Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Li s-a interzis să-i arate buletinul de vot lui Marian Lupu!

Publicat 20:01 | 14 dec. 2011 // Accente Info, Politică, Radar, Republica Moldova // 820 vizualizări

Comisia specială pentru alegerea preşedintelui a adoptat o decizie prin care le interzice deputaţilor ca la ieşirea din cabina de vot să le arate şi altora buletinul, pentru a-şi face publică opţiunea.

Decizia a fost votată de membrii comisiei din partea PLDM şi PCRM, în timp ce parlamentarii din PDM şi PL n-au susţinut-o.

Ştirea este transmisă de Publika TV, potrivit căreia decizia a fost argumentată prin necesitatea respectării secretului votului şi neadmiterea “influenţării colegilor”.

În aceeaşi şedinţă, Comisia specială a aprobat modelul buletinului de vot pentru alegerile preşedintelui, programate să aibă loc la 16 decembrie.

Singurul candidat înregistrat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova este cel al AIE – Marian Lupu, preşedinte interimar, preşedinte al Parlamentului, lider al PDM.

Marian Lupu a propus ca, după ieşirea din cabina de vot, deputaţii din AIE să le demonstreze buletinul colegilor, pentru a-i convinge că l-au votat pe candidatul AIE la funcţia supremă în stat.

„Secretul votului”: Analişti versus Marian Lupu

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!