Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Nu mai avem ce da “Gazprom”-ului, anunţă Valeriu Lazăr

Publicat 11:37 | 14 dec. 2011 // Radar, Republica Moldova // 1.651 vizualizări

Vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a declarat în cadrul audierilor în Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe că Republica Moldova nu are de gând să cedeze cota sa de 35,33% din întreprinderea “Moldovagaz”.

„Nu mai avem ce ceda! Gazprom are încă din anii 1998-1999 controlul asupra reţelelor de gaze din Republica Moldova”, a declarat Valeriu Lazăr, citat de Adevarul.md.

“Gazprom” are o cotă de 50% din capitalul “Moldovagaz” şi mai administrează şi cota de 13,4% a autorităţilor separatiste de la Tiraspol, notează ziarul.

UE va acorda Republicii Moldova un suport financiar nerambursabil în valoare de 42,6 milioane de euro pentru susţinerea acţiunilor prevăzute în Strategia energetică până în anul 2020.

„Nu întâmplător am ales acest sector. Mai ales că în contextul negocierilor dintre “Moldovagaz” şi “Gazprom” referitoare la noul contract de import al gazelor acest acord este de o importanţă semnificativă”, a declarat Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, după semnarea acordului, la 6 decembrie.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!