Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ofiţeri SIS reacţionează la articolul care viza instituţia, scrie “Romanian Global News”

Publicat 18:24 | 23 dec. 2011 // Politică, Radar, Republica Moldova // 3.621 vizualizări

Surse de la Chişinău ale “Romanian Global News” “au fost contactate de un reprezentant al mai multor ofiţeri din cadrul SIS-ului” care “au ţinut să sublinieze că nu toţi ofiţerii SIS împărtăşesc orientarea antiromânească şi antiunire”, susţine agenţia de ştiri menţionată.

“Romanian Global News” mai scrie că respectivii ofiţeri SIS, în discuţia cu sursele, ar fi confirmat informaţiile din articolul publicat la 22 decembrie, cu titlul “SIS-ul preocupat de anihilarea mişcării de reunire a celor două state româneşti. Mediul studenţesc basarabean din România vizat”.

“O mare parte a ofiţerilor SIS văd reunirea celor două state româneşti ca singura opţiune viabilă pentru R. Moldova şi pentru cei care o locuiesc, inclusiv pentru minorităţi”, scrie agenţia.

Acelaşi reprezentant al ofiţerilor SIS ar fi dezvăluit existenţa unei operaţiuni cu numele de cod “pas înapoi”, în care ar fi antrenate şi femei care “merg des la Bucureşti”.

“Conform reprezentantului ofiţerilor SIS, – continuă “Romanian Global News” – una dintre operaţiunile cele mai des utilizate împotriva partidelor şi organizaţiilor unioniste este aşa-numitul “pas înapoi”. Adică se infiltrează partidul sau organizaţia cu susţinători vocali ai unirii sau ai cauzei respective, după care, sub diverse motive, aceştia se retrag, făcând public gestul lor şi încercând astfel să decredibilizeze partidul sau organizaţia ţintă şi cauza susţinută.”

“Sursele noastre de la Chişinău au mai fost atenţionate şi asupra diverselor persoane, unele de gen feminin, care vin des de la Bucureşti la Chişinău şi care sub pretextul mesajului european şi al unei ipotetice integrări europene a RM, încearcă descurajarea opţiunilor pro-unire. Sursele noastre au fost informate şi asupra numelor unor asemenea persoane”, scrie “Romanian Global News”.

SIS şi tinerii – informaţii oficiale şi din surse anonime

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!