Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

SUA: Kurt Campbell vizitează China, Coreea de Sud şi Japonia

Publicat 06:20 | 30 dec. 2011 // Geopolitică, Mapamond // 795 vizualizări

Un diplomat american de rang înalt, Kurt Campbell, va efectua la începutul anului 2012 un turneu în China, Coreea de Sud şi Japonia, în cadrul căruia vor fi abordate dosare referitoare la această regiune în urma morţii lui Kim Jong-Il, a anunţat joi, 29 decembrie, Departamentul de Stat.

Pentru comunitatea internaţională, instalarea noului lider la conducerea Coreei de Nord reprezintă o miză pentru o reluare a negocierilor între şase state (cele două Corei, China, Japonia, Rusia şi Statele Unite) în vederea dezarmării nucleare a Coreei de Nord, precizează Mediafax.

Washingtonul a anunţat săptămâna trecută că speră să coopereze cu Phenianul după perioada de doliu urmând morţii lui Kim Jong-il.

Kurt Campbell, adjunct al secretarului de Stat pentru Asia de Est şi Pacific, va efectua o vizită la Beijing pe 3 ianuarie, la Seul pe data de 4 ianuarie, iar la Tokyo pe 6 ianuarie, unde va purta discuţii „cu privire la ultimele evoluţii legate de Coreea de Nord”, anunţă Departamentul de Stat al SUA într-un comunicat.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!