Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Vin spre Pământ ca nişte OZN-uri

Publicat 15:34 | 21 dec. 2011 // Radar, Ştiinţă // 1.214 vizualizări

Pământul se poate alege oricând cu o “a doua Lună”. Unii asteroizi sunt transformaţi temporar în sateliţi ai Terrei şi rămân în jurul planetei noastre timp de aproximativ 10 luni, după care se îndepărtează, susţine o echipă de astronomi americani.

Astronomii spun că unul dintre asteroizi a făcut senzaţie la sfârşitul anului 2006: era văzut sub forma unui misterios obiect alb care se rotea în jurul Pământului. A părăsit orbita terestră în iunie 2007.

Cu toate că aceşti sateliţi sunt de dimensiuni mici şi prezenţi doar temporar, importanţa ştiinţifică a descoperirii este excepţională. Asteroizii care vin atât de aproape de Pământ ar putea fi studiaţi cu uşurinţăă, în cadrul unor misiuni de scurtă durată, obţinându-se un volum însemnat de date privind formarea sistemului nostru solar, explică Descopera.ro.

Astronomii americani Michael Granvik, Jeremie Vaubaillon şi Robert Jedicke, de la Universitatea Cornell, şi-au făcut publice concluziile în lucrarea ştiinţifică “The population of natural Earth satellites”.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!