Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Virus-mutant de gripă fără paznici înarmaţi

Publicat 20:13 | 20 Dec 2011 // Mapamond, Sănătate // 474 vizualizări

Un laborator olandez a creat o tulpină foarte contagioasă a gripei aviare, iar acum vrea să dea publicităţii modul în care a reuşit acest lucru. Această intenţie generează temeri că virusul ar putea ajunge în mâinile teroriştilor, scrie Mediafax, cu referire la “The Independent”.

Tulpina de H5N1creată de cercetătorii olandezi se poate transmite foarte uşor prin intermediul aerului, prin tuse şi strănut, nu doar prin contact fizic foarte apropiat.

Virusul mutant este ţinut încuiat, dar fără paznici înarmaţi, la subsolul unei clădiri.

Administraţia Statelor Unite se teme că tulpina mortală a virusului gripei aviare ar putea ajunge în mâinile teroriştilor care ar vrea să o folosească drept armă biologică de distrugere în masă.

Oamenii de ştiinţă olandezi au efectuat această cercetare controversată pentru a demonstra cât este de uşor să se realizeze o mutaţie genetică a H5N1 pentru a deveni o tulpină de gripă umană foarte contagioasă. Ei consideră că noile cunoştinţe dobândite vor ajuta la dezvoltarea unor noi vaccinuri şi medicamente.

Unii oameni de ştiinţă consideră că această cercetare nu ar fi trebuit să fie realizată într-un laborator universitar, ci în unul militar.

Elldor.Info

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!