Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Vor aduce de pe Lună „pământuri rare”

Publicat 09:55 | 13 dec. 2011 // Elldorscop, Radar, Ştiinţă // 2.165 vizualizări

„Te duci, pescuieşti, iar peştele găsit este al tău, chiar dacă apa nu este proprietatea ta…”

Compania americană “Moon Express Inc.” este una dintre companiile înscrise în competiţia Google Lunar X Prize, care urmăreşte să exploateze resursele de pe Lună. Specialiştii din cadrul organizaţiei speră ca primul echipament să fie gata de lansare la sfârşitul anului 2013.

Planul celor de la “Moon Express Inc.” este să extragă resursele cu ajutorul unui vehicul de 1,5 x 1,5 m, care se va deplasa printr-un sistem asemănător cu cel al unui elicopter. Sistemul nu ar trebui să coste mai mult de 70 de milioane de dolari, precizează Descopera.ro, cu referire la “Los Angeles Times”.

“Moon Express Inc.” şi-ar dori să exploateze aşa-numitele “pământuri rare” – metale ce reprezintă un grup de 17 elemente critice în asamblarea a aproximativ un sfert din tehnologia actuală – de la telefoane mobile, componente de calculator şi motoare electrice până la tehnologii precum bateriile electrice şi turbinele eoliene.

Aproximativ 80% din “pământurile rare” de pe Terra se găsesc în China, a cărei politică, în prezent, este de a nu le exporta. Ca urmare, multe ţări sunt în situaţia de a nu-şi putea procura asemenea materiale.

“NASA nu a renunţat la Lună sau la spaţiul cosmic, ci a ales să privatizeze această industrie… Acum există posibilitatea ca guvernul să se implice si mai mult în explorarea spaţiului. În acest mod, se poate concentra pe proiecte mai importante, cum ar fi dezvoltarea tehnologiilor pentru a ajunge pe Marte sau pe asteroizi”, a declarat Naveen Jain, cofondatorul “Moon Express Inc.”.

„Oamenii întreabă adesea ce drept avem noi să facem asta, dar ei nu înţeleg că situaţia este similară cu pescuitul în apele internaţionale: te duci, pescuieşti, iar peştele găsit este al tău, chiar dacă apa nu este proprietatea ta…”, a adăugat cofondatorul companiei americane.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!