Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

“România se poate finanţa”, declară Gheorghe Ialomiţianu

Publicat 16:46 | 05 ian. 2012 // România // 2.142 vizualizări

agerpres.ro

România se poate finanţa, nu ia împrumuturi la orice dobândă şi poate renunţa la unele oferte din partea finanţatorilor, a declarat joi, 5 ianuarie, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, la postul de radio “România Actualităţi”. Ministrul a subliniat că România se află într-o situaţie stabilă din punct de vedere macroeconomic şi cu măsuri de susţinere a creşterii economice – investiţii, garanţii de stat pentru stimularea creditării şi scheme de ajutor de stat.

“Nu suntem în situaţia vecinilor noştri, care sunt disperaţi să îşi asigure finanţarea deficitului bugetar şi a datoriei. Noi am fost mai prudenţi decât Ungaria. Am continuat acordul cu FMI şi sper că mulţi care au criticat încheierea acestui acord o să îşi dea seama acum că a fost o decizie corectă a Guvernului Boc, pentru a da încredere pe pieţele financiare”, a declarat ministrul Finanţelor, citat de Agerpres.

Ministrul Gheorghe Ialomiţianu a menţionat că Trezoreria s-a împrumutat de pe piaţa internă, în ultimul timp, la dobânzi rezonabile de 6,5% şi a afirmat că “este bine că BNR a redus dobânda de politică monetară”.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!