Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Analişti politici despre decizia Curţii Constituţionale. Oazu Nantoi explică de ce dorea să candideze

Publicat 21:58 | 12 ian. 2012 // Politică // 1.699 vizualizări

În timp ce politicienii declară că decizia Curţii Constituţionale a fost neaşteptată, mai mulţi analişti politici au o părere contrară.

info-prim.md

„Decizia Curţii Constituţionale este una previzibilă, aşteptată şi nu înseamnă nimic altceva decât perpetuarea crizei politice, deoarece reia procedura de alegere a preşedintelui”, a declarat pentru Info-Prim Neo directorul Centrului de cercetări strategice şi consultanţă politică „Politicon”, analistul politic Anatol Ţăranu.

info-prim.md

Analistul Viorel Cibotaru, care consideră că actualul parlament ar trebui să se autodizolve, apreciază că decizia Curţii Constituţionale este “parte a unui scenariu”.

„Eu sunt împotriva teoriilor conspiraţiei, dar acţiunile politice din ultima vreme vorbesc despre decăderea procesului politic din Republica Moldova şi aceasta poate duce doar la degradarea democraţiei”, a declarat analistul pentru Info-Prim Neo.

Andrei Iovu este un alt analist care consideră că decizia Curţii Constituţionale “a fost aşteptată”.
“Cei care au gândit iniţial demonstrarea buletinelor au văzut că negocierile pe marginea identificării unei candidaturi la şefia statului nu au evaluat aşa cum au sperat şi au scos asul din mânecă – Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale alegerile din 16 decembrie”, a explicat Andrei Iovu, citat de IPN.

flux.md

“Decizia Curţii Constituţionale a demonstrat că aleşii poporului s-au comportat absolut iresponsabil în ziua de 16 decembrie”, a declarat Oazu Nantoi, care îşi anunţase dorinţa de a candida la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova în cadrul scrutinului repetat ce urma să aibă loc la 15 ianuarie.

De ce a dorit să candideze? Oazu Nantoi răspunde în felul următor: “Acţiunea mea a avut drept scop să-i punem pe jăratic pe aceşti domni care s-au rupt de realitate şi au uitat ce înseamnă responsabilitate în faţa propriilor alegători. Dar dacă aş fi fost înaintat, eu deloc nu m-aş fi complexat în perspectivă de a deveni preşedinte al Republicii Moldova.”.

Politicienii despre decizia Curţii Constituţionale. Ce se va întâmpla la 15 ianuarie

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

2 Comentarii

  1. Iordan spune:

    Tot respectul pentru cei care au expus parerile, dar abereaza concret, Godea a facut ce trebuia de facut, a stopat abuzul si a demonstrat verticalitate. Toate teoriile ca cineva cu cineva s-a inteles, este aberanta, cum poti sa prevezi comportamentul lui Dodon si Zina? Niciodata, ei nu au discernamint

  2. Vasile spune:

    Tot respectul Domnule Nantoi! Vă rugăm să candidați la următoarea alegere a Președintelui țării.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!