Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Avantajele mamelor care lucrează

Publicat 08:35 | 05 ian. 2012 // Social // 1.204 vizualizări

sheknows.com

Mamele care îşi păstrează serviciul, cel puţin cu program redus, în timp ce îşi cresc copiii sunt mai fericite, dar şi mai atente la nevoile acestora, comparativ cu cele care decid să stea acasă.

De asemenea, mamele cu un loc de muncă sunt mai puţin susceptibile de a suferi de depresie şi deţin resurse la care casnicele nu au acces.

Totodată, este mai probabil ca ele să împartă treburile casnice cu soţul, comparativ cu femeile care stau acasă să îşi crească copiii.

Sunt concluzii ale studiului „Angajarea mamelor part-time: Asocieri cu bunăstarea mamei şi a familiei”, publicat recent în revista Asociaţiei Americane de Psihologie – “Journal of Family Psychology”, din care citează Mediafax.

Au fost intervievate 1.364 de femei care aveau bebeluşi de o lună în 1991, iar apoi a fost observată evoluţia mamelor şi copiilor pentru următorii 10 ani.

„Cercetarea a arătat că serviciul part-time este de preferat celui full-time sau lipsei unui serviciu”, a spus autoarea principală a studiului, Cheryl Buehler, profesor la University of North Carolina din Greensboro.

„Cu toate acestea, în multe cazuri, starea mamelor care lucrau part-time nu era diferită de cea a mamelor care lucrau full-time”, a mai precizat aceasta.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!