Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Bogdan Aurescu şi Dirk Schuebel au discutat despre Republica Moldova

Publicat 19:29 | 20 ian. 2012 // Mapamond, RM-UE, România // 1.034 vizualizări

Secretarul de stat român pentru afaceri europene, Bogdan Aurescu, a avut, vineri, la Bucureşti, o întrevedere cu ambasadorul Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău.

În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au abordat subiecte de actualitate, cu accent pe relaţia UE – Republica Moldova şi evoluţiile recente în dosarul transnistrean, se arată într-un comunicat de presă.

Cele două părţi au agreat asupra necesităţii continuării eforturilor de sprijinire a parcursului european şi democratic al Chişinăului, inclusiv impulsionarea proceselor de reformă iniţiate.

Secretarul de stat Bodgan Aurescu a reafirmat sprijinul constant şi concret al României pentru acordarea unei perspective europene clare Republicii Moldova.  S-a referit la susţinerea României pentru continuarea dialogului formal în cadrul formatului „5+2”, în vederea identificării unei soluţii durabile a problematicii transnistrene cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, în frontierele sale internaţional recunoscute.

Oficialii au convenit continuarea dialogului bilateral privind relaţia UE – Republica Moldova.

Ambasadorul Dirk Schuebel şi-a început mandatul ca şef al Delegaţiei UE în Republica Moldova în luna noiembrie 2009.

Întâlnirea se înscrie în spiritul relaţiei foarte bune de cooperare dintre România şi Delegaţia UE la Chişinău.

Sursa: Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!