Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

De ce unii aleg să-şi schimbe numele. Exemplu: autoarea lui „Harry Potter”

Publicat 22:21 | 03 ian. 2012 // Accente Info, Elldorscop, Şi altele... // 1.646 vizualizări

Multe persoane publice preferă să-şi schimbe numele la un moment dat şi chiar se arată supărate dacă le aminteşti de numele vechi. De obicei, presupunem că o asemenea schimbare ţine de preferinţă, capriciu sau de cine ştie ce alte motive obiective. S-ar putea, însă, ca un asemenea rebranding să aibă la bază temeiuri oculte şi să le fi fost recomandat de iniţiaţi în ale ezoterismului. Conform credinţei acestora, şi schimbarea numelui în rezultatul căsătoriei aduce schimbări.

Atunci când Joanne Rowling a devenit J. K. Rowling, aşa cum este cunoscută publicului autoarea cărţilor despre Harry Potter, schimbarea numelui a generat şi schimbări majore în viaţa scriitoarei, aceasta devenind celebră.

Mihnea Firan analizează efectele acestei schimbări pe site-ul său de astrologie şi ezoterică. “De ce s-a produs acea schimbare a numelui (dacă a fost ceva voit) sau ce influențe a avut (dacă a fost ceva „întâmplător”)s-a întrebat autorul.

Şi iată un fragment din concluziile sale:

Joanne Rowling
• număr de expresie = 4
• număr dorință = 9
• număr intim = 4
• număr litere = 13 (adunat, tot 4)

Mulți de 4, nu-i așa? Se conturează o persoană muncitoare, truditoare, ce câștigă relativ puțin față de munca depusă. În sinea ei este atrasă de arte, de scris (…) Asta în timp ce (…) e atentă la munca de cărăbuș de zi cu zi. Dar de ce așa, când poate fi altfel?

J. K. Rowling
• număr de expresie = 11
• număr dorință = 6
• număr intim = 5
• număr litere = 9

Ce schimbare interesantă. Niciun 4. (…) Numărul 11 aduce originalitate, inventivitate și dorința de a lua taurul de coarne când vine vorba de propria soartă. J. K. nu mai lucrează în croitorie, alături de alți 100 de roboței sau roboțele. Are planuri mari, pentru că știe că are un destin deosebit, ceea ce o face și încăpățânată în realizarea ambițiilor. (…) Este sensibilă, îi place arta, dar în plus este predispusă celebrității. Așa mai merge.

O analiză similară a numelui oricărei persoane poate fi realizată (gratuit) la acest link.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!