Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Directorul Mossad a vizitat în secret SUA

Publicat 23:20 | 31 ian. 2012 // Geopolitică, Mapamond // 903 vizualizări

Directorul Serviciului israelian de informaţii externe (Mossad), Tamir Pardo, a purtat discuţii secrete cu oficiali americani, în ultimele zile, pe tema programului nuclear iranian.

Vizita neanunţată la Washington a directorului Mossad a fost dezvăluită în cursul audierilor organizate de Comisia pentru Informaţii a Senatului SUA.

În cursul sesiunii au fost audiaţi David Petraeus, directorul CIA, James Clapper, directorul Comunităţii naţionale de informaţii, şi Dianne Feinstein, preşedintele Comisiei, informează ziarul “Haaretz”, în ediţia electronică.

Feinstein l-a întrebat pe Clapper dacă Israelul intenţionează să atace instalaţiile nucleare iraniene, oficialul american cerând discutarea acestui subiect după evacuarea din sală a jurnaliştilor.

Conform unor surse americane, Feinstein a anunţat apoi că s-a întâlnit zilele trecute la Washington cu directorul Mossad, iar Petraeus a precizat că discuţiile cu acesta s-au axat pe programul nuclear iranian.

Directorul CIA a subliniat că Israelul insistă că Iranul dotat cu arme nucleare ar fi o „ameninţare existenţială” la adresa statului evreu.

Mediafax

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!