Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Germania doreşte modificarea misiunii pacificatoare de la Nistru. Întrevedere Patricia Flor – Eugen Carpov

Publicat 15:42 | 18 ian. 2012 // Politică, Republica Moldova, RM-UE // 1.094 vizualizări

Reprezentantul special al Germaniei pentru problema transnistreană, Patricia Flor, a reconfirmat disponibilitatea ţării sale de a sprijini în continuare soluţionarea diferendului transnistrean “în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova”. Diplomatul german a exprimat susţinerea Berlinului pentru iniţierea consultărilor privind modificarea statutului misiunii de pacificare de pe Nistru.

Ambasadorul Patricia Flor, responsabilă în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei de Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală, s-a întâlnit miercuri, 18 ianuarie, la Chişinău, cu vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov.

“Diplomatul german şi-a exprimat îngrijorarea vizavi de tragicul incident din 1 ianuarie curent, care a răpit viaţa tânărului de 18 ani, şi a reiterat susţinerea vis-a-vis de iniţierea consultărilor privind modificarea statutului misiunii de pacificare”, informează, într-un comunicat, Biroul pentru Reintegrare.

Eugen Carpov a exprimat gratitudine pentru suportul Germaniei în reglementarea conflictului transnistrean, apreciind că participarea Berlinului în procesul de soluţionare a diferendului este una foarte consistentă şi menţionând în context „ponderea Iniţiativei Merkel-Medvedev”.

Eugen Carpov a relevat că, recent, Guvernul Republicii Modova a semnat proiectul Acordului de finanţare a Programului „Măsuri de Consolidare a Încrederii”, în baza căruia 13,1 milioane de euro vor fi acordate de UE şi PNUD pentru proiecte destinate reintegrării Republicii Moldova.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!