Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Hepatita C poate fi vindecată!

Publicat 21:59 | 31 ian. 2012 // Radar, Sănătate // 1.836 vizualizări

Al cincilea congres consacrat afecţiunilor hepatice, deschis luni, 30 ianuarie, la Paris, este dedicat în principal hepatitei de tip C, o boală virală foarte frecventă şi extrem de gravă.

Datorită triterapiilor (asocierii a trei medicamente), 75 % dintre bolnavii purtători ai unui anumit tip de virus de hepatită C – genotipul 1, cel mai frecvent şi cel mai greu de tratat – se pot vindeca definitiv.

Condiţia este ca boala să fie depistată cât mai devreme şi persoanele infestate să urmeze tratamentul corespunzător, scrie săptămânalul francez “Le Point”, citat de Agerpres.

“Până anul trecut, tratamentul cu interferon injectabil şi ribavirină ducea la vindecarea a aproximativ două treimi din purtătorii de virus de genotip 2 şi 3 şi a mai puţin de jumătate din cei cu genotip 1”, spune Patrick Marcellin, hepatolog la spitalul Beaujon din Clichy şi preşedinte al congresului de la Paris.

“Noul tratament cu molecule suplimentare are o rată de vindecare chiar de 100 %, prin aplicarea simplificată de medicamente, cu efecte secundare minime sau inexistente şi cu o durată mult mai scurtă a tratamentului”, a precizat profesorul.

Tratamentul este foarte eficient, specialiştii vorbind chiar despre o revoluţue în domeniu. Din păcate, doar un număr limitat de bolnavi pot beneficia de noile progrese terapeutice, din cauza costurilor ridicate şi a lipsei de personal specializat.

În Franţa (cu 168.000 – 296.000 suferinzi de hepatită), bolnavii se înscriu pe liste de aşteptare, ceea ce este în defavoarea lor şi un fapt regretabil, au constatat experţii.

Elldor.Info

2 Comentarii

 1. RADULESCU CORNELIA spune:

  Sint interesata sa pot obtine mai multe informatii referituare la posibilitatea de tratament a HEPATITEI C deoarece am facut tratamentul cu PEGASIS SI RIBAMICINA si virusul sa reactivat .Am intrat in posesai nr de telefon dela spital.Cum pot actiona in continuare Cu multumiri anticipate

 2. Elldor.Info spune:

  20 februarie 2012

  Vindecarea de hepatita C va fi posibilă peste doi ani, potrivit cercetătorilor

  Vindecarea de hepatita C, virus care în Spania afectează circa 800.000 de persoane şi care cauzează ciroză şi cancer de ficat, va fi o realitate peste doi ani, susţin cercetătorii, care au apreciat duminică drept ‘revoluţionare’ progresele înregistrate în tratarea acestei boli, informează agenţia spaniolă de presă EFE.

  Doctorul Jacob George, profesor de gastroenterologie şi hepatologie la Universitatea din Sydney (Australia) a abordat, în cadrul unei conferinţe desfăşurate la Taipei (Taiwan), rezultatele unui promiţător studiu în faza a II-a, publicat în The New England Journal of Medicine.

  Pentru prima dată, s-a demonstrat ‘posibilitatea ca hepatita C să poată fi vindecată’, deoarece o nouă combinaţie de medicamente în curs de cercetare înlătură cu succes infecţia provocată de genotipul 1 al virusului hepatic C, mai greu de tratat, la pacienţii care nu răspund la tratamentul prealabil, a explicat Jacob George într-o conferinţă de presă.

  Potrivit medicului, bolnavii în cazul cărora nu a fost eficient tratamentul cu PEG-interferon alfa şi ribavirina, au primit o combinaţie de doi agenţi antivirali (daclatasvir şi asunaprevir), ceea ce a eradicat virusul din sânge ‘la toţi pacienţii’ care au participat la studiu.

  Jacob George s-a referit, de asemenea, la rezultatele ‘încurajatoare’ privind efectele secundare, care sunt ‘minore’, în niciun caz ‘serioase’, între care diareea moderată.

  Şeful serviciului de hepatologie de la Spitalul Vall d’Hebron din Barcelona, Rafael Esteban, a semnalat pentru EFE că hepatita C genotip 1 este cea mai frecventă, mai greu de tratat şi principala cauză a cancerului hepatic şi a cirozei cronice, care, în multe cazuri, se încheie cu un trasplant.

  În cazul a 80% dintre cei afectaţi, boala va deveni cronică, 20% vor dezvolta ciroza şi, dintre aceştia, 25% ar putea fi afectaţi de un cancer de ficat, a precizat doctorul Pei-Jer Chen de la Centrul de cercetare a hepatitei din cadrul Spitalului NTU (Taiwan National University) din Taipei.

  În perioada 2005-2009, genotipul 1 al virusului hepatic C a cauzat în Spania 43.217 episoade de ciroză, 12.900 hepatocarcinoame, 1.632 trasplanturi şi 27.871 decese, adaugă sursa citată.
  Agerpres

  http://www.agerpres.ro/media/index.php/sanatate/item/106977.html

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!