Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ianuarie – o lună complicată

Publicat 14:13 | 21 ian. 2012 // Elldorscop, Sănătate // 2.143 vizualizări

pixdaus.com

Luna ianuarie are o influenţă negativă asupra stării de spirit a oamenilor, din cauza zilelor prea scurte, a vremii reci, dar şi a golului din buzunare provocat de sărbătorile de iarnă.

50% dintre persoanele intervievate în cadrul unui studiu recunosc că se întâlnesc mai rar cu prietenii în luna ianuarie, iar o treime admit că-şi neglijează familia, scrie publicaţia britanică “Daily Mail”, citată de Agerpres.

De asemenea, circa 38% mărturisesc că sunt deprimaţi în ianuarie, iar 59% spun că le este mai greu să se dea jos din pat dimineaţa în primele săptămâni ale anului. 38% dintre cei chestionaţi încep şi îşi termină serviciul pe întuneric.

“Lipsa somnului ne poate face letargici şi deprimaţi”, constată Donna Dawson, psiholog de comportament. Totodată, “lipsa de mişcare ne dă impresia că suntem închişi şi senzaţia că ne sufocăm”.
“Să stăm acasă, cu căldura pornită, ne face nervoşi, iritabili şi stresaţi. Dacă adăugăm plictiseala, problemele cu banii, prea mulţi timpi morţi petrecuţi alături de partener, avem reţeta perfectă pentru o ceartă şi chiar pentru despărţire”, spune psihologul.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!