Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Iulia Timoşenko este torturată cu lumina

Publicat 07:19 | 04 ian. 2012 // Mapamond // 1.755 vizualizări

vesti.ru

Întreaga Ucraină discută noutăţile din colonia de corecţie Kaceanovsk, de lângă Harkov, în care, de câteva zile, se află Iulia Timoşenko. În sfârşit, unuia dintre avocaţii fostului prim-ministru i s-a permis, la 3 ianuarie, o întrevedere cu deţinuta, relatează Vesti.ru.

Ocupaţia deţinutelor din acea colonie este cusutul lenjeriei de pat, a sacilor şi uniformelor pentru ministerele de Interne şi Situaţii de Urgenţă. De asemenea, colonia are unităţi de prelucrare a lemnului şi de producere a cimentului. Iulia Timoşenko nu va scoasă în timpul apropiat la muncă fizică, din motive de sănătate, scrie publicaţia online.

Avocaţii Iuliei Timoşenko protestează împotriva deţinerii acesteia în colonia de lângă Harkov şi cer ca ea să fie transferată într-un izolator de detenţie din Kiev, aşa cum a dispus o judecătorie din capitala Ucrainei, decizia căreia n-a fost respectată.

La ieşirea din celula fostului premier, avocatul Serghei Vlasenko le-a povestit jurnaliştilor că Iulia Timoşenko stă în „condiţii insuportabile” – este torturată cu lumina electrică, este urmărită non-stop, nu are voie să comunice cu alţi deţinuţi, nu i s-a permis să privească emisiunile televizate de Revelion şi nici să-şi vadă fiica.

Potrivit avocatului, deasupra patului Iuliei Timoşenko au fost montate camere de luat vederi şi deţinuta este monitorizată 24 de ore din 24. Lumina este lăsată mereu aprinsă în celula ex-premierului ucrainean şi direcţionată exact spre pat.

„Iulia Vladimirovna n-a dormit practic în ultimele trei zile”, a spus avocatul acesteia, în opinia căruia torturile au fost dispuse de preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici.

Vesti.ru s-a interesat cum a întâmpinat Anul Nou „regina Maidanului”, după cum o numeşte publicaţia pe Iulia Timoşenko.

Potrivit lui Ivan Pervuşkin, şeful coloniei pentru femei Nr.54, Iulia Timoşenko a primit de Revelion „un pachet în care erau aproximativ 100 de produse” şi i s-a permis să stea la televizor până la ora două noaptea.

Şeful coloniei a dat asigurări că Timoşenko beneficiază de toată asistenţa medicală necesară şi a declarat că monitorizarea video nu este interzisă prin lege, iar pentru efectuarea acesteia este nevoie ca celula să fie iluminată.

Timoşenko este deţinută într-o celulă de 38 de metri pătraţi, dotată cu bloc sanitar, inclusiv cabină de duş. Celula a fost proiectată pentru 7 persoane, dar acum în ea se află doar Timoşenko şi încă o femeie condamnată pentru infracţiuni economice, a declarat şeful închisorii.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!