Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Martin Schulz despre protestele din România

Publicat 20:33 | 18 ian. 2012 // Mapamond, Radar, România // 987 vizualizări

Martin Schulz: Recomand Guvernului român să îi ia foarte în serios pe protestatari, sunt fără speranţă

de.electionsmeter.com

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat, miercuri, 18 ianuarie, la Strasbourg, că recomandă Guvernului român să ia în serios revendicările protestatarilor care au ieşit în stradă în ultimele zile.

Întrebat dacă situaţia politică din România ar putea face subiectul unei discuţii în Parlamentul European, aşa cum este cazul Ungariei, Schulz a răspuns: „Este devreme pentru a mă pronunţa, dar am văzut în ultimele zile mişcări enorme în ţară şi recomandarea mea pentru guvernele din toate ţările, dar pentru România în special, (…) este să îi ia foarte în serios pe acei oameni care sunt cu adevărat în stradă, pentru că sunt oameni care nu mai au speranţă pentru viitor. Iar oamenii fără speranţă pentru copiii lor merită să fie luaţi în serios şi recomand tuturor acţiuni economice urgente pentru a îmbunătăţi traiul de zi cu zi. Oamenii din stradă nu sunt interesaţi de dezbaterile noastre instituţionale, ci de viitorul copiilor lor”.

Preşedintele Parlamentului European a avertizat, totodată, însă fără a face referire expresă la România, asupra retoricilor xenofobe şi rasiste de identificare a unor aşa-zişi ţapi ispăşitori, mesaje care constituie, în combinaţie cu lipsurile economice specifice unor crize, cel mai mare pericol pentru democraţie.

Social democratul german Martin Schulz a fost ales, marţi, preşedinte al Parlamentului European, el fiind votat de 387 dintre deputaţii europeni.

Sursa: Mediafax

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!