Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Militari moldoveni participă la „Mission Rehearsal Exercise” (Germania)

Publicat 14:49 | 27 ian. 2012 // Accente Info, Radar, Republica Moldova, Social // 2.503 vizualizări

Un important contingent al Armatei Naţionale a Republicii Moldova participă, în premieră, la exerciţiul „Mission Rehearsal Exercise”, organizat în perioada 1 – 25 februarie, la baza militară din Hohenfels, Germania.

Ceremonia oficială de detaşare a contingentului Armatei Naţionale în Germania va avea loc luni, 30 ianuarie, informează Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Exerciţiul „Mission Rehearsal Exercise” este organizat de Comandamentul European al Corpului de Infanterie Marină al SUA.

Armata Naţională va detaşa la exerciţiu 120 de militari profesionişti, care vor îndeplini misiuni de nivel tactic şi stat major.

Militarii moldoveni vor desfăşura în comun cu subunităţile naţiunilor partenere operaţiuni de patrulare, escortare, deplasare, transportare şi sprijin.

Scopul exerciţiului este evaluarea nivelului de pregătire al subunităţilor pentru rotaţia trupelor în cadrul misiunilor internaţionale.

Cheltuielile asociate cu participarea contingentului Armatei Naţionale Republicii Moldova la exerciţiul din Germania (pentru transportarea, cazarea şi diurna militarilor) vor fi suportate de Comandamentul SUA în Europa.

Revenirea contingentul Armatei Naţionale în Republica Moldova este planificată pentru 26 februarie.

Elldor.Info

Foto: army.md


Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!