Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ministrul român al Economiei discută la Viena despre gazoductul Nabucco

Publicat 08:34 | 19 ian. 2012 // Mapamond, România // 869 vizualizări

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton, va discuta, joi, 19 ianuarie, la Viena, perspectivele proiectului gazoductului Nabucco, cu oficiali din Ungaria, Bulgaria şi Austria.

La întâlnirea cu ministrul român al Economiei participă ministrul Economiei şi Energiei din Bulgaria, Traicho Traikov, subsecretarul de stat în Ministerul Dezvoltării din Ungaria, Pal Kovacs, şi ministrul Economiei, Familiei şi Tineretului din Austria, Reinhold Mitterlehner.

Pe de altă parte, Ion Ariton se va întâlni şi cu conducerea OMV cu care va discuta despre investiţiile companiei austriece în România şi despre Nabucco.

Proiectul Nabucco este dezvoltat de consorţiul Nabucco Gas Pipeline International, din care fac parte companiile Transgaz Mediaş, OMV (Austria), MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria), Botas (Turcia) şi RWE (Germania). Gazoductul va transporta gazele extrase din Asia Centrală şi va străbate Turcia, Bulgaria, România, Ungaria şi Austria. Proiectul are drept scop diversificarea surselor de aprovizionare cu energie ale Uniunii Europene, care, în momentul de faţă, este dependentă de Rusia.

Secţiunea din România a gazoductului Nabucco ar putea costa între 1,2 şi 1,5 miliarde euro, a declarat, în luna noiembrie a anului trecut, directorul consorţiului Nabucco, Reinhard Mitschek.

Potrivit acestuia, consorţiul Nabucco Gas Pipeline International GmbH este aşteptat să ia o decizie finală de investiţie în cazul proiectului Nabucco la începutul lui 2013, urmând ca lucrările de construcţie să demareze la finele acelui an.

Valoarea totală a proiectului Nabucco este estimată, în prezent, la 7,9 miliarde de euro, însă Mitschek a arătat că cifra finală s-ar putea modifica.

Sursa: Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!