Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

PF Patriarh Daniel: Suferinţa se poate transforma în biruinţă

Publicat 18:02 | 15 ian. 2012 // Mapamond, România, Spiritualitate // 984 vizualizări

„Multele încercări sau situaţii de criză i-au maturizat pe oameni mai mult, i-au făcut mai atenţi în folosirea bunurilor materiale, mai receptivi în ceea ce priveşte folosirea posibilităţilor de a-i ajuta pe alţii. În general, situaţia de criză ne scoate din neutralitate şi indiferenţă. Cine trece prin suferinţă nu mai poate fi neutru”, a spus patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, la Biserica Sfântul Mucenic Pantelimon din Bucureşti, după liturghia din 15 ianuarie.

Patriarhul României a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoţi şi a binecuvântat lucrările de reabilitare de la Biserica „Sfântul Mucenic Pantelimon” – Foişorul de Foc din Capitală, în urma incendiului din 9 ianuarie, care a afectat cupola şi turla sfântului lăcaş, relatează Agerpres.

Preafericitul părinte a sfinţit pictura bisericii, icoanele şi crucea de la sfânta masă a sfântului altar.

Patriarhul consideră că „unii se smeresc, iar alţii se revoltă, în timp de suferinţă, de necaz”, depinzând de noi ce sens dăm încercării, deoarece, prin smerenie, avem posibilitatea de a „transforma suferinţa în biruinţă”.

„Dacă încercarea, boala, suferinţa, necazul, paguba devin apel sau chemare tainică a lui Dumnezeu la o întărire în credinţa mai intensă, la o exprimare a milosteniei şi într-ajutorării mai intensă, atunci suferinţa se transformă în biruinţă”, a spus patriarhul Daniel.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!