Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Polonia: Un procuror militar s-a împuşcat în cap (video). Se ascund detalii ale catastrofei de la Smolensk?

Publicat 21:05 | 09 ian. 2012 // Mapamond // 1.125 vizualizări

polska.newsweek.pl

Un procuror militar din Polonia, Mikolaj Przybyl, s-a împuşcat în cap cu arma din dotare în pauza conferinţei de presă pe care o susţinea la Poznan, luni, 9 ianuarie.

Tema conferinţei de presă viza presupusa interceptare de către Parchetul militar din Poznan a telefoanelor jurnaliştilor care anchetează accidentul aviatic din aprilie 2010, de la Smolensk (Rusia), soldat cu moartea preşedintelui Lech Kaczynski şi a altor 95 de polonezi.

Procurorul a respins acuzaţiile potrivit cărora telefoanele jurnaliştilor au fost interceptate de Parchet, după care a invitat presa să iasă din sală, pentru o pauză în care “încăperea să fie aerisită”, în timp ce el a rămas acolo.

La scurt timp, jurnaliştii au auzit un zgomot, iar când au revenit în sală l-au găsit pe procuror zăcând pe podea, “într-o baltă de sânge” şi cu pistolul alături.

Procurorul, care mai respira, a primit ajutor medical promt de la o echipă de medici aflată la faţa locului, după care a fost spitalizat.
Potrivit medicilor, “pacientul este conştient acum şi viaţa sa este în afara pericolului”.

Aeronava preşedintelui polonez Lech Kaczynski (Tu-154) s-a prăbuşit la 10 aprilie 2010, lângă Smolensk, Federaţia Rusă, în timp ce încerca să aterizeze, în condiţii de ceaţă densă.

Toţi cei 88 de înalţi oficiali ai Poloniei şi 8 membri ai echipajului au murit.

Delegaţia oficială poloneză urma să participe la o ceremonie comemorativă la Katyn, unde, în 1940, la ordinul lui Stalin, au fost executaţi mii de cetăţeni polonezi, majoritatea militari.

Aproximativ 22.500 de cetățeni polonezi au fost executați în trei locuri diferite în primăvara anului 1940 de către sovietici.

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!