Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Premieră: Ill, râul oraşului Strasbourg, a fost sfinţit de preoţi ortodocşi

Publicat 08:24 | 31 ian. 2012 // Accente Info, Mapamond, Radar, Spiritualitate // 1.238 vizualizări

strasbourg-reor.org

Preoţi ortodocşi din parohii ale Bisericilor Rusă, Română, Greacă, Georgiană, împreună cu Mitropolitul Emanuel al Patriarhiei de la Constantinopol, au săvârşit în comun o Liturghie şi o slujbă de sfinţire a apelor râului Ill în oraşul Strasbourg, duminică, 29 ianuarie.

Liturghia a fost oficiată în Catedrala Sfântului Apostol Pavel, în limbile greacă, slavă bisericească, română, georgiană şi franceză, informează Pravoslavie.ru şi Strasbourg-reor.org.

Biserica Română a fost reprezentată de preotul Vasile Iorgulescu, parohul bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Strasbourg.

După Liturghie, preoţii şi enoriaşii s-au deplasat la râul Ill (ILL), care trece chiar prin centrul oraşul Strasbourg, şi i-au binecuvântat apele.

Sfinţirea apelor râului Ill în Strasbourg s-a făcut în premieră. Preoţii au avut nevoie de permisiunea autorităţilor oraşului pentru săvârşirea acestei ierurgii.

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

Centrul oraşului Strasbourg, Grande Île (Marea Insulă), este prins în bucla alungită a râului Ill şi se leagă de celelalte districte prin numeroase poduri elegante. Denumirea oraşului Strasbourg se traduce ca „cetatea de pe drum” sau „cetatea unde se întâlnesc drumurile”.
Poze cu râul Ill din Strasbourg, de pe Descopera.ro:

Foto: Descopera.ro

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!