Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Reguli noi la comercializarea ouălor în UE, dar şi în Republica Moldova

Publicat 07:40 | 02 ian. 2012 // Economie, Mapamond // 1.387 vizualizări

De la 1 ianuarie 2012, în Uniunea Europeană, dar şi în Republica Moldova au intrat în vigoare noi reguli cu privire la comercializarea ouălor.
În Republica Moldova a devenit obligatorie marcarea lor, iar în UE nu mai este permisă vânzarea ouălor marcate cu cifra 3.

Pe fiecare ou produs în Republica Moldova vor fi imprimate codul MD, denumirea localităţii din care provin, codul întreprinderii şi data producerii. De asemenea, potrivit Info-Prim Neo, marcajul va conţine şi categoria produsului: cifra 1 va arăta că pasărea a fost crescută la sol, cifra 2 – că pasărea a fost crescută liber, iar 3 – în cuşcă.

Agenţia de presă îl citează pe Ion Bâzgu, directorul „Avicola Moldova”, cu o afirmaţie potrivit căreia toate întreprinderile avicole din Republica Moldova sunt pregătite pentru aplicarea normei, iar preţul ouălor nu va creşte în rezultatul noii reguli.

În statele membre ale UE se înăspresc regulile cu privire la comercializarea ouălor: din 1 ianuarie 2012, nu mai este admisă vânzarea ouălor marcate cu cifra 3, care semnifică modalitatea de creştere a găinilor în cuşti neîmbunătăţite.

Responsabilii de la Bucureşti anunţă că România s-a pregătit pentru această inderdicţie. Sectorul avicol din România a investit din 2007 şi până în prezent între 150 şi 200 de milioane de euro pentru schimbarea cuştilor pentru găinile ouătoare, în conformitate cu normele europene.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!