Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

SPPS la 20 de ani: Ordinul „Credinţă Patriei” clasa I

Publicat 19:22 | 27 ian. 2012 // Radar, Republica Moldova, Social // 3.126 vizualizări

spps.md

Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat al Republicii Moldova (SPPS) a marcat vineri, 27 ianuarie, 20 de ani de la înfiinţare. Cu prilejul evenimentului, dimineaţa, a fost organizată o şedinţă festivă, în incinta sediului Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor, iar seara – un concert festiv, la Teatrul de Operă şi Balet.

Președintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, a conferit SPPS Ordinul „Credinţă Patriei” clasa I.

Distincţia a fost acordată “în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în domeniul protecţiei şi pazei de stat, pentru asigurarea unui înalt nivel de pregătire a subdiviziunilor şi îndeplinirea exemplară de către efectiv a datoriei de serviciu”, precizează Serviciul de presă al Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova.

Marian Lupu a menţionat, în cadrul festivităţii,  că “în cele două decenii care au trecut, Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat a fost supus unui amplu proces de modernizare şi profesionalizare”.

În opinia preşedintelui interimar, SPPS “s-a încadrat pe deplin în ritmul de dezvoltare a societăţii şi s-a adaptat la evoluţiile climatului de securitate pe plan global, dispunând astăzi de un cadru juridic adecvat, de un efectiv bine instruit şi de condiţii corespunzătoare pentru pregătirea profesională continuă a colaboratorilor”.

Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat al Republicii Moldova, creat la 27 ianuarie 1992, este o autoritate specializată în asigurarea protecţiei demnitarilor, subordonată şefului statului.

Director al SPPS este general-maiorul Igor Bodorin, iar director adjunct – general-maiorul Veaceslav Dermenji.

Serviciul, cu atribuţii în domeniul securităţii statului, este specializat în asigurarea protecţiei demnitarilor Republicii Moldova, a demnitarilor străini şi membrilor familiilor lor pe durata şederii în Republica Moldova, în limitele competenţelor legale, precum şi în asigurarea pazei sediilor de lucru şi a reşedinţelor acestora.

Elldor.Info

spps from nightalien on Vimeo.

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!