Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ucraina: De la servicii secrete – la Ministerul Finanţelor

Publicat 07:47 | 19 ian. 2012 // Mapamond // 1.800 vizualizări

Valeri Horoşkovski, şeful Serviciul ucrainean de Informatii (SBU), a fost numit, la 18 ianuarie, în funcţia de ministru al Finanţelor.

Fostul ministru ucrainean al Finanţelor, Fiodor Iaroşenko, şi-a prezentat demisia după ce a avut discuţii cu prim-ministrul Mikola Azarov şi preşedintele Viktor Ianukovici.

Valeri Horoşkovski, născut la 1 ianuarie 1969, este un om de afaceri prosper. A ocupat anterior funcţiile de ministru al Economiei şi Integrării Europene (noiembrie 2002 – ianuarie 2004), şi de preşedinte al Administraţiei Vămilor (2007-2009). Şef al SBU a devenit în martie 2010.

Guvernul de la Kiev se află într-o poziţie delicată după ce Fondul Monetar Internaţional (FMi) a îngheţat un program de sprijin în valoare de 15 miliarde de dolari din cauza refuzului autorităţilor ucrainene de a majora preţul gazelor naturale pentru consumatorii casnici. FMI ceruse acest lucru în scopul reducerii cheltuielilor bugetare ale statului, notează Reuters, citată de Agerpres.

Preşedintele Viktor Ianukovici ezită să adopte măsuri de austeritate înaintea alegerilor parlamentare din acest an şi cere în schimb Moscovei să reducă preţul gazelor naturale furnizate Ucrainei. Discuţiile stagnează, însă, în condiţiile în care Moscova, în schimbul reducerii preţului gazelor naturale, vrea să obţină controlul asupra reţelei de gazoducte din Ucraina.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!