Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Vladimir Putin imită un ritual al ţarilor ruşi pentru a fi ales preşedinte

Publicat 00:19 | 31 ian. 2012 // Accente Info, Mapamond, Radar // 1.363 vizualizări

RIA-Novosti

Prim-ministrul Vladimir Putin, candidat la preşedinţia Rusiei, a vizitat luni, 30 ianuarie, Mănăstirea Adormirii Maicii Domnului (de călugări) din Tihvin, unde s-a închinat unei renumite icoane făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Potrivit presei ruse, la icoana Maicii Domnului din Tihvin s-au închinat şi au cerut binecuvântare toţi ţarii ruşi, începând cu Ivan cel Groaznic (1530 – 1584), primul cneaz moscovit care s-a proclamat „țar”. Excepţie a făcut ţarul Nicolae al II-lea, împuşcat de bolşevici, împreună cu toată familia, în 1918.

Icoana, aflată în Biserica Rusă din secolul 14, este considerată un odor de mare preţ: se afirmă că este una dintre cele 12 icoane pictate de însuşi Apostolul şi Evanghelistul Luca.

În noiembrie 1941, armata germană, care ocupase Tihvinul, a expediat icoana la Pskov, unde germanii păstrau valorile adunate din Novgorod şi împrejurimile Leningradului.
În 1944, icoana a fost transportată la Riga, Letonia, şi încredinţată arhiepiscopului Ioan. În toamna lui 1944, arhiepiscopul ortodox de Riga a fost nevoit să-şi părăsească ţara şi, după câţiva ani de peregrinări, în 1950, s-a stabilit la Chicago, SUA, unde a devenit parohul unei catedrale.
Când a murit, i-a încredinţat icoana unui călugăr, hotărându-i s-o returneze mănăstirii din Tihvin.
Mănăstirea a fost redeschisă în 1997, iar icoana a fost repatriată din SUA în iulie 2004.
Vladimir Putin, aflat atunci la cel de-al doilea mandat de preşedinte al Rusiei, a fost unul dintre primii închinători la această icoană.

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

La Mănăstirea din Tihvin, Vladimir Putin a aprins şi o lumânare:

Foto: RIA-Novosti, 30 ianuarie 2012

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!