Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Vladimir Putin: Rusia nu va mai cunoaşte dictatura

Publicat 13:59 | 25 ian. 2012 // Mapamond // 1.035 vizualizări

Premierul rus Vladimir Putin, candidat la prezidenţialele din martie, a dat asigurări miercuri că Rusia nu va mai cunoaşte niciodată dictatura, într-un moment în care ţara se confruntă cu proteste fără precedent.

Într-o întâlnire cu studenţii în oraşul siberian Tomsk, Putin a afirmat că este la curent cu toate criticile care i se aduc mai ales pe internet, admiţând că „discuţia se extinde”.

„Noi suntem o ţară deschisă şi, orice s-ar scrie, oricât nu ne-ar speria cu vreo dictatură, noi nu avem aşa ceva şi nici nu va mai fi vreodată”, a spus Vladimir Putin.

„Noi suntem o ţară deschisă, cu o economie de piaţă. Noi suntem o ţară liberă”, a adăugat liderul forte al Rusiei.

Vladimir Putin este acuzat de opoziţie şi de apărătorii drepturilor omului că şi-a subordonat mass-media, şi-a exclus detractorii din viaţa politică promovând o „democraţie dirijată”.

Fraudele denunţate de opoziţie la parlamentarele din 4 decembrie au declanşat proteste neaşteptat de ample, următoare acţiune urmând să fie organizată, dacă se va obţine aprobarea autorităţilor moscovite, pe 4 februarie.

Putin rămâne totuşi marele favorit al alegerilor prezidenţiale din 4 martie, aşteptându-se ca el să revină la Kremlin, după alte două mandate în perioada 2000-2008.

Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!