Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Alb şi roşu în PMAN. Mark Tkaciuk: Agenţii şi proştii vor violenţă

Publicat 17:43 | 04 feb. 2012 // Accente Info, Politică, Republica Moldova, Social // 1.150 vizualizări

Captură Pro TV

Membri și simpatizanți ai Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) au protestat sâmbătă, 4 februarie, în fața clădirii Guvernului, împotriva actualei guvernări.

Purtând pancarde și steaguri roșii, manifestanții au scandat “Jos Alianța”, “Jos guvernanții”, “Jos dictatura”.

Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a ținut un discurs în fața protestatarilor.

„Pentru prima dată, în anul trecut, peste un milion de cetăţeni au părăsit Moldova în căutarea unui loc de muncă peste hotare. În ţară rata natalităţii este inferioară ratei mortalităţii. Oameni buni! Acesta este un adevărat genocid al propriului popor! Iar genocidul este mult mai straşnic chiar şi decât uzurparea puterii”, a declarat, între altele, președintele PCRM.

Participanții la protest, marea majoritate vorbitori de limba rusă, au cerut dizolvarea Parlamentului și organizarea, cel târziu în luna aprilie sau mai, a alegerilor anticipate.

În pofida temperaturilor scăzute, mitingul a durat aproximativ două ore.

Deputatul comunist Mark Tkaciuk a estimat la 10 mii numărul participanţilor, în timp ce Poliţia spune că au fost cel mult 2.000 de protestatari.

Mark Tkaciuk a spus că protestele comuniştilor vor avea caracter paşnic, iar „cei care îndeamnă la violenţe sunt ori agenţi, ori proşti”.

Ana Moraru
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!