Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Băuturi şi fructe ce distrug smalţul dinţilor

Publicat 08:36 | 09 feb. 2012 // Accente Info, Elldorscop, Sănătate // 1.207 vizualizări

mauidish.com

Smalţul dinţilor nu se erodează din cauza bacteriilor bucale, ci din cauza acidităţii. Medicii au constatat că persoanele care consumă frecvent băuturi acidulate se confruntă mai des cu fenomenul subţierii smalţului dentar.
Este recomandat să ne bem băuturile cu paiul, iar aciditatea s-o combatem bând apă plată, lapte sau consumând gumă de mestecat.

Pe lista băuturilor care conduc la erodarea smalţului dentar au fost trecute următoarele: băuturile răcoritoare acidulate, sucurile de fructe, băuturile energizante pentru sportivi, vinul, unele tipuri de bere şi cocktailuri.

Băuturile acidulate pe bază de ceai sau lămâie, care conţin mult acid nitric, sunt mai agresive decât cele pe bază de cola.
Şi băuturile acidulate care conţin multă glucoză şi chiar fructoză atacă puternic smalţul dentar. Se recomandă consumarea lor cu paiul şi păstrarea în gură cât mai puţin timp, scrie Agerpres, care citează publicaţia electronică Passionsante.be.

De asemenea, pentru sănătatea dinţilor, trebuie evitate sosurile cu oţet, preparatele pe bază de lămâie, dar şi dropsurile pe bază de vitamina C.
Citricele, kiwi şi merele pot ataca şi ele smalţul dinţilor. Şi după acestea ar trebui să consumăm apă.

Medicii vin şi cu următorul sfat: cine doreşte să bea la micul dejun un pahar de suc de fructe sau să mănânce citrice ar trebui să se spele pe dinţi înainte de masă, dar nu după. Dacă se optează pentru un periaj după masă, este indicat să se aştepte cel puţin 30 de minute după consumarea sucului sau fructului.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!