Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Detectivii particulari şi paza privată din Republica Moldova

Publicat 07:58 | 01 feb. 2012 // Republica Moldova, Social // 1.509 vizualizări

doradoalliance.com

În Republica Moldova sunt înregistrate 119 organizaţii particulare de pază, dintre care 91 în municipiul Chişinău. În total, aceste firme au 4.220 de angajaţi, dintre care doar 526 au trecut cursuri de pregătire iniţială, iar 283 au urmat cursuri de perfecţionare, potrivit informaţiilor făcute publice de MAI.

Pe parcursul anului 2011, pentru menţinerea ordinii publice, în comun cu forţele de ordine, au fost antrenaţi şi 538 de angajaţi ai unor organizaţii particulare de pază.

În 2011, agenţii de pază din firmele private au reţinut 57 de persoane pentru comiterea unor infracţiuni, preponderent în centre comerciale şi depozite, şi au predat organelor de poliţie 570 de persoane ce au încălcat ordinea publică. De asemenea, respectivii au contribuit la elucidarea a şase infracțiuni.

În dotarea unui număr de 23 de organizaţii particulare de pază sunt înregistrate 324 de unităţi de arme de foc, inclusiv 178 de arme cu ţeava ghintuită, 89 de arme cu ţeava lisă, 43 de pistoale cu gaze şi 7 pistoale pneumatice.

De asemenea, În Republica Moldova sunt înregistraţi 53 de detectivi particulari, dintre care 34 activează în Chişinău, iar 19 în alte localităţi ale republicii.

MAI dă asigurări că monitorizează permanent activitatea organizaţiilor particulare de detectivi şi de pază.

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!