Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Donald Tusk anunţă că Polonia îngheaţă ratificarea ACTA

Publicat 20:45 | 03 feb. 2012 // Mapamond, Radar // 838 vizualizări

liberteworld.com

Premierul Donald Tusk a anunţat vineri, 3 februarie, că Polonia îngheaţă ratificarea acordului multilateral împotriva contrafacerilor ACTA, împotriva căruia au protestat mii de polonezi, care văd în document o ameninţare la adresa libertăţii de exprimare pe Internet, transmite Agerpres, cu referire la AFP.

Polonia, ca şi alte state europene, a semnat acest acord la 26 ianuarie.

„Consider că argumentele pentru oprirea ratificării sunt justificate. (…) Semnarea acordului ACTA nu a făcut obiectul unor consultări suficiente cu toate părţile din acest proces”, a declarat Donald Tusk în faţa presei, anunţând noi „consultări ample”.

ACTA este menit oficial să lupte împotriva contrafacerilor de medicamente, produse, dar şi împotriva descărcărilor ilegale de pe Internet.

Cei care protestează împotriva acordului văd în el o ameninţare la adresa libertăţii de exprimare pe Internet şi un pretext pentru a închide numeroase site-uri.

Acordul ACTA a fost negociat între Uniunea Europeană, SUA, Japonia, Canada, Elveţia, Australia, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud, Maroc şi Mexic.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!