Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Filme româneşti pe afişul Festivalului internaţional al filmului de dragoste de la Mons. Ana Ularu şi Virgiliu Mărgineanu fac parte din jurii

Publicat 20:20 | 20 feb. 2012 // Cultură, Mapamond, România // 781 vizualizări

Cinci filme româneşti figurează pe afişul Festivalului internaţional al filmului de dragoste de la Mons, Belgia (FIFA, 24 februarie – 2 martie 2012), anunţă Institutul Cultural Român Bruxelles.

„Loverboy”, de Cătălin Mitulescu, „Ursul”, în regia lui Dan Chişu (în competiţia internaţională) şi „Tatăl fantomă”, debutul în lungmetraj al lui Lucian Georgescu (în competiţia europeană) sunt cele trei lungmetraje selectate pentru ediţia cu numărul 28 a FIFA.

Programarea festivalului include şi două scurtmetraje româneşti: „Superman, Spiderman sau Batman”, al lui Tudor Giurgiu şi ”Fotografia” lui Victor Dragomir.

O surpriză în acest an este prezenţa a doi români în juriile FIFA Mons – tânăra actriţă Ana Ularu face parte din juriul internaţional, iar Virgiliu Mărgineanu (Republica Moldova), producător şi director al festivalului de film Cronograf de la Chişinău, face parte din juriul competiţiei de scurtmetraj belgian.

„Vestea că fac parte din juriul competiţiei de scurtmetraj de la Mons a fost o adevărată surpriză pentru mine! Ştiu că filmul „Nuntă în Basarabia” a avut un succes răsunător la ediţia de anul trecut, dar nu mă aşteptam la o o astfel de invitaţie. Este cred pentru prima dată când un cineast din Republica Moldova este invitat să facă parte dintr-un juriu în cadrul unui festival din Belgia şi sunt foarte onorat. Mulţumesc şi ICR Bruxelles pentru sprijinul acordat dar mai ales pentru modul în care a promovat parteneriatul cu FIFA Mons. Prezenţa mea acolo va fi şi o oportunitate de a face cunoscut festivalul „Cronograf” de la Chişinău”, declară Virgiliu Mărgineanu, citat în comunicatul ICR Bruxelles.

Virgiliu Mărgineanu va fi invitatul special al proiecţiei speciale cu „Nuntă în Basarabia”, joi 1 martie la Universitatea Liberă din Bruxelles.

Institutul Cultural Român Bruxelles, partener al FIFA din 2010, sprijină participarea regizorilor români şi a reprezentanţilor echipelor de producţie la festival. Oraşul Mons va fi capitală culturală europeană în 2015.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!